Aquest projecte proposa fer un replantejament dels rols familiars mitjançant un taller drag per fills, mares, pares, futurs pares, parelles interessades i orfes penedits; entenent el drag com quelcom totalment flexible, una via trans-versal que travessa la construcció hegemònica heterocentrada.

dijous, 26 de juliol del 2012

Resum del Taller Drag a Hangar

La família drag: entre bastidors és una revisió del taller La família drag, realitzat a Antigua Casa Haiku els dies 2 i 3 de juliol de 2011. Aquest consistia a fer un primer apropament a families amb fills petits sobre qüestions de gènere i alteració de rols. En aquesta segona edició proposem realitzar una segona trobada amb les families que van participar a La familia drag oberta a nous participants interessats. La familia drag: entre bastidors proposa una reflexió sobre l'espai domèstic i un replantejament dels deures i llibertats que corresponen a cada membre que l'habita i el construeix.


Resum de les activitats realitzades al taller "La familia Drag. Entre Bastidors." realitzat a Hangar el dia 26-02-12. 


-Projeccions laborals i identitat.
 Activitat on cadascú escriu en un post-it de diferent color, el que volia ser de nen, el que és i el que vol ser. Després s'han d'intercanviar els papers entre els participants i configurar una nova personalitat.
El joc serveix per adonar-nos com ens veiem a nosaltres mateixos segons l'activitat que realitzem socialment, i com així, construïm la pròpia identitat.






-Reformulació laboral: tasques, drets i obligacions domèstiques.
En grups de 3 o 4 persones es forma una entitat familiar improvisada i entre tots s'han de repartir les tasques següents i després es posa en comú. A partir d'això es parlarà dels rols familiars que podria ocupar cada persona segons les tasques que s'han assignat, i com es pot subvertir tot plegat.



-Sexisme professional i hipèrbola teatral.
Per parelles, i aïllats sense que els dos participants es vegin, s'interpreten els oficis escrits en les targetes escollides. La resta del públic haurà d'endevinar de què es tracta. S'haurà d'encertar l'activitat de manera literal. El joc ens serveix per obrir el debat de com una mateixa activitat canvia d'estatus i com s'apliquen els rols i estereotips de gènere segons si l'activitat està remunerada o no, o si es realitza dins l'espai domèstic o públic.



-Videoconferència amb Nagore Gore aka Oskar Delgado
 Conversa-entrevista participativa entre els participants del taller i Nagore Gore parlant de la seva experiència com a familia Drag.















Més informació i fotografies a La Família Drag 
Aterratge a Hangar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada